Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit event is voorbij.

Brabant Stoet in Bergen op Zoom

16 september 2018 om 14:00

De optocht van Bergen op Zoom vindt plaats op zondag 16 september 2018. Deze optocht zal beginnen om 14:00 uur. Dit grootste culturele evenement van Brabant is gratis te bezoeken.

Lopende en rijdende cultuur zijn vormen van volkscultuur die kenmerkend zijn voor Brabant. Er doen zo’n 3.000 vrijwilligers aan mee. De totale lengte van de optocht is 5 kilometer. De deelnemers komen uit Noord-Brabant en de Belgische provincies Antwerpen en Vlaams- en Waals Brabant.

In de Brabant Stoet zijn zo’n honderd vormen van lopende (en rijdende) cultuur te zien. Denk hierbij aan onder andere gilden, fanfares, steltlopers, reuzen, carnaval, ommegangen, muziek in veel verschillende toonaarden, historische loopgroepen, praalwagens en vormen van re-enactment (het naspelen van historische gebeurtenissen).

Het evenement wordt georganiseerd door de Brabantse Hoeders in samenwerking met koepelorganisaties voor harmonieën, gilden, carnaval en grensoverschrijdende organisaties voor immaterieel erfgoed.

Brabantse Hoeders zijn vrouwen en mannen uit alle delen van de provincie. Ze zijn onderscheiden met de Brabant Bokaal. Jaarlijks reikt het Prins Bernhard Cultuurfonds Noord-Brabant aan maximaal drie vrouwen of mannen de Brabant Bokaal uit. Zij hebben zich verenigd in de Brabantse Hoeders. Samen organiseren ze jaarlijks een vernieuwend en Brabant-breed cultureel evenement.

Gegevens

Datum:
16 september 2018
Tijd:
14:00
Evenement Categorieën:
, ,
Website:
https://indebuurt.nl/bergenopzoom/doen/brabant-stoet~58694/

Locatie

bergen op zoom
Bergen op Zoom, + Google Maps