Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit event is voorbij.

Denain (fr)

13 april 2020 om 12:00 - 17:00


Denain is een noordelijke stad, regio Hauts-de-France, 50 km ten zuiden van Lille en op 10 km van Valenciennes.

Gelegen aan het verloop van de Schelde, de oorsprong van de stad gaat terug tot de achtste eeuw tijdens de uitvoering van een abdij.

Mishandeld tijdens de oorlog van opeenvolging van Spanje (achttiende eeuw), Denain ligt aan de rand van de negentiende eeuw landelijke dorpje minder dan duizend inwoners. De geschiedenis in 1828 toen rocker wordt ontdekt steenkool in een veld. In een paar decennia, een hele industrie ontwikkeld rond de winning van kolen en al snel de staal- en metaalindustrie.

Denain al snel één van de Franse hoofdstad voor kolen en staal. De bevolking groeit exponentieel en flirt met 30 000 in 1962. De totale woonwijken werden gebouwd en de stad is bloeiende.

Met ingang van 1978 de sluiting van de industriële sites (waaronder Usinor) en stoppen van de mijnen dompelt de stad in een blijvende crisis. Het gebied is bezaaid met brownfields. Een langzame herovering moet beginnen.

Met vandaag de dag bijna 20 500 inwoners, de stad vitrines haar historische en economische erfgoed, dumps werden uitgeroepen tot werelderfgoed door de UNESCO, en cultureel en recreatie, zijn vitaliteit is duidelijk. Denain zeker een bezoekje waard.

Gegevens

Datum:
13 april 2020
Tijd:
12:00 - 17:00
Evenement Categorieën:
, ,
Website:
https://www.france-voyage.com/frankrijk-toerisme/denain-commune-21916.htm

Locatie

denain
denain, + Google Maps